Cursuri

Cursuri

Suporturile de curs, testele, filmele didactice sunt proiectate dupa cele mai atractive şi moderne metode de învăţare ca: explorarea, comunicarea, acţiunea, simularea, cooperarea, asaltul de idei, învăţarea prin descoperire, problematizarea, studiul cu cartea, exerciţiul şi instruire programată.

Vă redăm doar câteva din suporturile noastre de curs:

Vă prezentăm oferta noastră de ocupaţii şi meserii, pe care le puteţi obţine prin perfecţionare, specializare sau calificare.

Nr. crt. Meseria (ocupaţia) obţinută şi principalele competenţe profesionale Studii minime necesare la înscriere
1 Tehnician prestatii vehicule Liceu cu sau fără bacalaureat
2 Mecanic auto Învăţământ obligatoriu.
3 Tinichigiu vopsitor auto Învăţământ obligatoriu.
4 Maistru construcții civile, industriale și agricole Liceu cu sau fără bacalaureat.
5 Schelar (montator schele și esafodaje) Învăţământ obligatoriu.
Programul școlii este flexibil, conceput conform intereselor cursanților.
Program flexibil pentru angajații care se califică fără scoatere din producție.
Reduceri de taxe pentru cursanții ai căror frați sau părinți au absolvit Școala Șerban.


TEHNICIAN PRESTAȚII VEHICULE

- Cod COR 311527 -

Conform Standardului Ocupational elaborat de ing. C. Serban, si aprobat de Autoritatea Nationala pentru Calificari aceasta noua ocupatie a fost introdusa de "Scoala de meserii Serban” in Registrul National al Calificarilor din Romania si presupune pregatirea teoretica si practica pentru a intretine, verifica, repara si diagnostica vehicule rutiere astfel incat acestea sa-si mentina parametrii constructivi si functionali si sa se incadreze in normele tehnice privind siguranta circulatiei rutiere, protectia mediului si categoria de destinatie, prin inspectia tehnica periodica - RNTR1.

Detalii

MECANIC AUTO

- Cod NC 723103 -

Meseria presupune pregatire teoretica si practica in vederea insusirii competentelor necesare pentru intretinerea si repararea sistemelor si componentelor mecanice ale vehiculelor rutiere. Mecanicul auto trebuie sa dea dovada de operativitate, sa aiba o buna colaborarecu clientii si sa le ofere acestora sfaturi competente cu privire la mentenanta autovehiculului.

Mecanicul auto trebuie sa utilizeze cele mai performante scule, dispozitive, si aparate de masurare si testare , pentru a realiza lucrari de calitate superioara, pentru siguranta clientilor si a traficului rutier.

Detalii

TINICHIGIU VOPSITOR AUTO

- Cod NC 721322 -

Calificarea de tinichigiu vopsitor auto asigură absolventului capacitatea de a identifica şi remedia defecte ale cadrului sau caroseriei automobilelor si de a realiza protecţia anticorosivă şi terosonică a caroseriei şi estetica automobilului.

Aceasta calificare este practicata in cadrul unitatilor de service autorizate pentru efectuarea de reparatii la cadre si caroserii auto, precum si pentru efectuarea de lucrări de vopsire si finisare estetica a automobilelor. Acesta lucreaza impreuna cu preparatori mecanici, preparatori de vopsire, mecanici auto si maistri auto, activitatea sa fiind dependenta adesea de cea desfasurata de acestia.

Detalii

MAISTRU CONSTRUCȚII CIVILE, INDUSTRIALE ȘI AGRICOLE

- Cod COR 311201 -

Maistru in constructii civile, industriale si agricole se ocupa in principal cu planificarea si raportarea activitatii de la punctul de lucru, organizarea conditiilor de desfasurare a activitatii formatiilor de lucru, supravegherea activitatilor de la punctul de lucru, gestiunea stocurilor de resurse materiale, coordonarea formarii profesionale si gestionarii performantelor echipei, coordonarea aplicarii prevederilor legale referitoare la SSM si in domeniul situatiilor de urgenta, coordonarea aplicarii normelor de protectie a mediului, coordonarea asigurarii calitatii lucrarilor executate, coordonarea intretinerii echipamentelor de lucru.

Detalii

SCHELAR (MONTATOR SCHELE ȘI ESAFODAJE)

- Cod COR 721432 -

Montatorul de schele şi eşafodaje denumit si Schelar trebuie să ştie să măsoare, să manipuleze parti componente si accesorii, sa asambleze, să instaleze, să ridice, să monteze, să fixeze, să adapteze, să demonteze, să întreţină, să verifice elemente de schelă şi/sau sisteme de schelă de diverse tipuri, folosite pentru construirea, renovarea şi repararea diverselor constructii civile, industriale, navale, petroliere, etc.

Activitatea montatorului de schele şi eşafodaje se desfăşoară în echipă, pe şantiere de construcţii, în interiorul sau în exteriorul clădirilor, la înălţime, în locuri greu accesibile.

Detalii

oferta noastră de ocupaţii şi meserii

Relaţii şi înscrieri zilnic între orele 8-16, la sediul Şcolii sau la telefon 0722.30.22.52.

Înscrie-te la cursuri